Caramida BRIKSTON - Avantaje

Brikston – Materialul Eco utilizat de Altitudo Grup


O importanță majoră o au materialele de construcții asupra sănătății și asupra calității apartamentului. Mediul poluat nu îl întâlnim doar afară ci și în case!  35% dintre casele și apartamentele din Europa sunt considerate umede si  cca 40% dintre acestea, locătarii au probleme de sănătate.  Umiditatea pereților înseamnă lipsa comfortului atât estetic cât și psihologic. Mai mult de atât aceasta contribuie la apariția mucegaiurilor (unele fiind alergene).

Cărămida Brikston este un material în primul rând sănătos, pentru că:

  • nu emite compuși organici volatili, nici in conditii normale, nici in caz de incendiu
  • nu contine fibre care, eliberate in aer si inspiratie, se pot acumula in tesutul pulmonar
  • nu este radioactivă
  • nu conține materii organice nutritive și nu înmagazinează apa, deci nu favorizează apariția mucegaiului. 


Cărămida Brikston este un izolator termic excelent ce asigura confortul termic indiferent de anotimp.
Un motiv pentru care compania Altitudo Grup construiește cu cărămida Brikstone este pentru că acest material are o inerție termică extrem de ridicată (capacitatea de a acumula caldura si de a o restitui ulterior) si o difuzivitate termica redusa (viteza cu care se transmite caldură).
Blocurile ceramice Brikston sunt cu cel putin 15% mai bune izolatoare decat alte materiale de zidarie din beton celular la aceeasi grosime a zidului.
Cărămida Brikston se încadrează în cea mai înaltă clasă privind reacția la foc: Euroclasa A1.

Daca nu este acoperit cu materiale impermeabile, peretele din cărămidă poate “respira”. Porii mici, deschiși, ai cărămizii, favorizează difuzia vaporilor de apă; umiditatea din încapere este absorbită și eliminată în exterior, iar pereții rămân uscati indiferent de anotimp, asigurand un climat interior confortabil.

La fabricarea blocurilor ceramice Brikston se folosesc doar materiale naturale. Cărămida Brikston nu contine substante organice, nu are cum sa emita compusi organici volatili si nu contine nicun fel de alte substante periculoase.


În general pentru Republica Moldova, cărămida Brikston este o premieră, de aceea compania Altitudo Grup s-a condus de toate criteriile tehnice la utilizarea acesteia. Pentru că rezistența și comfortul sunt două principia de bază a blocului locativ Altitudo.

Datele Dvs. au fost salvate cu succes.