2 ODĂI 72 m2 - Cel mai reușit apartament

Dilema apartament nou, versus casă în natură?


În contextul maturizării pieței, unii jucători consideră că cea din urmă variantă are mai mult potențial pe viitor.

În ultimul an, construcția de locuințe s-a intensificat în mod vizibil, atât în Capitală, cât și în celelalte orașe din țară. Din motive ce țin de rentabilitate, dar și de disponibilitatea terenurilor în aceste centre urbane, cele mai populare sunt blocurile de apartamente. Există însă și dezvoltatori care „pariază” pe dorința moldovenilor de a fugi de aglomerația orașului și de a locui la curte, într-un cadru natural „aerisit” – la propriu și la figurat.


Un exemplu este dat de compania Altitudo Grup care demarează lucrările la un proiect rezidențial revoluționar. Amplasat la doar 7 km de Capitală, blocul reprezintă o creație inovativă și comodă pentru locătari. Principalele avantaje este amplasarea într-un cartier nou, orășenesc, lipsa aglomerației, dar totodată acces imediat la toate necesitățile pentru un trai confortabil. 

Potrivit lui Postoronca Ion, directorul companiei, blocul Altitudo va cunoaște îmbunătățiri permanente, proiectul fiind unul în dezvoltare. Un alt avantaj îl reprezintă amplasarea “smart” a blocului, astfel ca locătarii să se bucure din plin de lumina soarelui. Toate apartamentele noi vor fi predate în varianta albă, în primul bloc fiind disponibile doar 45 de apartamente

Eficiență energetică în mijlocul naturii
Cumpărătorii vor putea alege între cinci tipuri de unități locative, dintre care apartamente cu 2 și 3 odăi. Structurate de la etajul 2, acestea vor avea suprafețe cuprinse între 60 și 96 de metri pătrați utili. În ceea ce privește prețurile, directorul Ion Postoronca afirmă că prețul este probabil cel mai atractiv de pe piață, luând în calcul amplasarea și materialele de construcție utilizate.

Dezvoltatorii Altitudo Grup intenționează să valorifice pe cât posibil amplasamentul favorabil al proiectului. Fiind dezvoltate ulterior alte 2 blocuri locative, în care locuitorii se vor putea bucura de confort și liniște într-un cadru natural format din lac, câmpii și terenuri de sport, dar în același timp vor rămâne în apropiere de inima orașului”, notează aceștia într-o descriere oficială a ansamblului. Practic, din punct de vedere urbanistic, Deschiderea către natură este și o prioritate „tehnică” afirmă Postoronca. „Vrem să fim cât mai eficienți energetic”, adaugă acesta.


Datele Dvs. au fost salvate cu succes.